Ifantis facilities

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΦΑΝΤΗΣ


Το 1980 τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Δημιούργησαν προϊόντα, τα οποία αγαπηθήκαν από τους καταναλωτές και γρήγορα απέκτησαν φήμη σε όλη την Ελλάδα.

Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής . Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1000 άτομα.

Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική τους επιτυχία. Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης. Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών. Η εταιρεία αποτελείται από το εργοστάσιο παραγωγής και από το ιδιόκτητο κέντρο διανομών στην Αθήνα. Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 50 τόνοι αλλαντικών ημερησίως σε μία βάρδια. Η εταιρία συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και τις άλλες εταιρείες του ομίλου ΥΦΑΝΤΗΣ. Το εργοστάσιο της LUNCHEON MEAT EVROU S.A. παράγει όλες τις κατηγορίες αλλαντικών (βραστά αλλαντικά και καπνιστά, λουκάνικα, αλλαντικά ωρίμανσης, ζαμπονοειδή προϊόντα). Η διανομή των προϊόντων γίνεται από το εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη, το υποκατάστημα της Αθήνας και από τις εταιρείες του ομίλου “ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΥΦΑΝΤΗΣ”. Έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά με την σταθερή ποιότητα των προϊόντων της και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το 1998 υπήρξε σταθμός για την πορεία της εταιρείας, καθώς έκανε άλλο ένα μεγάλο άνοιγμα αυτή τη φορά ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα. Ίδρυσε την ΥΦΑΝΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ξεκινώντας με την παραγωγή περιορισμένου αριθμού προϊόντων με βάση το κρέας. Σήμερα η εταιρία αποτελείται από ένα εργοστάσιο στο Βουκουρέστι 3,500 τμ. , απασχολεί 120 άτομα προσωπικό και έχει παραγωγή 10 τόνων ημερησίως σε ιδιόκτητη έκταση. Καθώς και από τέσσερα κέντρα διανομής (Timisoara, Oradea, Cluj, Craiova).

Το 2008, η εταιρία Υφαντής, συνεχίζοντας την διεθνή ανάπτυξή της, ίδρυσε την Υφαντής Βουλγαρίας με σκοπό την εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά καθώς και άλλων προϊόντων ειδικά διαμορφωμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις διατροφικές συνήθειες και γεύσεις των καταναλωτών της συγκεκριμένης περιοχής. Από τότε, εξακολουθούμε να αναπτυσσόμαστε και αυτό φαίνεται στον όγκο των πωλήσεων και κερδοφορίας έχοντας συνεργασία με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ανεξάρτητα καταστήματα όπως μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης, καθώς και Horeca που περιλαμβάνει εστιατόρια, εργοστάσια παραγωγής σάντουιτς, πίτσα, ξενοδοχεία και πολλά άλλα ακόμη. Η Υφαντής Βουλγαρία έχει σημαντικές δραστηριότητες στη δημοφιλή και πολυσύχναστη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα όπως το Sunny Beach, Golden Sands που συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο μας, όπως επίσης και άλλα ξενοδοχεία ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιοχές Βάρνα, Μπουργκάς. Η εταιρεία απασχολεί εικοσιπέντε άτομα, λειτουργεί με δώδεκα οχήματα και διαθέτει μία πελατειακή βάση άνω των χιλίων λογαριασμών.

Η τεράστια επιτυχία που είχαν οι κινήσεις που έχει κάνει η εταιρία μας, οδήγησε στην απόφαση της ίδρυσης της εταιρείας Ifantis Cyprus το 2012, έχοντας σαν στόχο την εισαγωγή και την διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά. Οι ιδιαιτερότητες και οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι οι βασικοί παράγοντες με βάση τους οποίους διαμορφώνονται διάφορες ποικιλίες των προϊόντων μας. Οι συνεργασίες της εταιρείας μας με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με δημοφιλή ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και μικρά καταστήματα έχει ως αποτέλεσμα τον τεράστιο αριθμό πωλήσεων που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.

Το 2013, ένα χρόνο αργότερα από την ίδρυσης της εταιρείας Ifantis Cyprus, ο όμιλος Υφαντής εξαγόρασε την «ΡΟΗ Α.Ε.» μία ιστορική εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου.

Σήμερα ο Όμιλος Υφαντής παράγει παραπάνω 500 προϊόντα υψηλής ποιότητας και δραστηριοποιείται σε πέντε τομείς. Στα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, στα κατεψυγμένα τρόφιμα (κατεψυγμένα λαχανικά, hamburgers, pizzas, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα), ελληνικές παραδοσιακές σαλάτες, τυρί φέτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ‘Έχει πετύχει να δημιουργήσει προϊόντα που έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία, οφείλεται, στο υψηλό επίπεδο ποιότητας, στο προσωπικό μας, στην τεχνογνωσία μας και στην άριστη σχέση που διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια με τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τα προϊόντα μας.

Βασισμένος σε αυτή τη σχέση, ο όμιλος Υφαντής δεσμεύεται να συνεχίσει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς να επεκτείνει αυτή την πετυχημένη πορεία, σεβόμενος πάντα το περιβάλλον και τον Άνθρωπο. 




2012

ΚΥΠΡΟΣ

Ιδρύεται η Υφαντής Κύπρος έχοντας σαν στόχο την εισαγωγή και την διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην τοπική αγορά.
2009

Freshpress

Ο Υφαντής φέρνει την Αμερικάνικη Τεχνολογία Freshpress στις εγκαταστάσεις του. Το FreshPress είναι η τελευταία λέξη στην αμερικάνικη τεχνολογία στην προστασία των τροφίμων. Χωρίς χημικά, διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και την μοναδική γεύση των προϊόντων Υφαντής, προσθέτοντάς τους διπλάσιο χρόνο ζωής.
2008

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ιδρύθηκε η Υφαντής Βουλγαρίας. Η εταιρεία απασχολεί εικοσιπέντε άτομα, λειτουργεί με δώδεκα οχήματα και διαθέτει μία πελατειακή βάση με περισσότερους από χίλιους πελάτες.
1998

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ιδρύθηκε η Υφαντής Ρουμανία με προδιαγραφές από την Ε.Ε.. Σήμερα η εταιρεία αποτελείται από ένα εργοστάσιο στο Βουκουρέστι.
1998

Luncheonmeat Εβρου Α.Ε.

Αγοράσθηκε από την Υφαντής, η εταιρία Θράκης Γεύσεις, με την επωνυμία Luncheon meat Έβρου Α.Ε. με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.
1994

ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Ιδρύθηκαν 10 κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη συμβολή στη διακίνηση των προϊόντων της εταιρίας. Τα κέντρα σήμερα απασχολούν 170 άτομα.
1992

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μεταφορά από το Μοσχάτο στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Δήμο Κηφισιάς στην Αθήνα.
1980

ΙΔΡΥΣΗ

Ιδρύεται η πρώτη εργοστασιακή μονάδα στο Μοσχάτο από τα αδέλφια Υφαντή.