ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ


H υψηλή τεχνολογία και η σωστή φροντίδα, σας εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων Υφαντής.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε νοσήματα που προκαλούνται κυρίως από βακτήρια που αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες μεταξύ +10 και +40 βαθμούς Κελσίου.

Μπορείτε να προφυλαχτείτε από τροφιμογενή νοσήματα:

Επιλέγοντας σωστά τα τρόφιμα κατά την αγορά τους, δίνοντας προσοχή στην ημερομηνία λήξης, στις συνθήκες υγιεινής του καταστήματος και στα χαρακτηριστικά του προϊόντος, (χρώμα, οσμή, γεύση).

Φροντίζοντας σχολαστικά την αποθήκευση και συντήρηση τους στο σπίτι, τοποθετώντας τα ευαλλοίωτα το ταχύτερο δυνατό στο ψυγείο του σπιτιού σας.

Μαγειρεύοντας σωστά και αποφεύγοντας τα μισοβρασμένα φαγητά, (βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του).

Ακολουθήστε 6 Βασικούς Κανόνες:

1   Μην αφήνετε να έρθουν σε επαφή τρόφιμα μαγειρεμένα με εκείνα που είναι ωμά, (π.χ. ωμό κρέας να ακουμπά ή να στάζει σε άλλα τρόφιμα).

2   Διατηρήστε τα τρόφιμα στην κατάλληλη θερμοκρασία στο ψυγείο σας τόσο στην ψύξη όσο και στην κατάψυξη.

3   Φροντίζετε για την καθαριότητα και την υγιεινή των τροφίμων και την δική σας.

4   Μην αφήνετε να έρθουν σε επαφή τα αλλαντικά με λαχανικά.

5   Μαγειρεύετε καλά και αποφεύγετε την κατανάλωση κρεάτων που δεν έχουν μαγειρευτεί επαρκώς.

6   Μην επανακαταψύχετε αποψυγμένα τρόφιμα.


Όταν διαλέγετε αλλαντικά...

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην όψη και την οσμή.

Προσέχετε την ημερομηνία λήξης στα συσκευασμένα προϊόντα.

Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, περιμένετε 3 λεπτά πριν καταναλώσετε το περιεχόμενο.

Προκειμένου να απολαμβάνετε την ωραία γεύση και το άρωμα, ζητάτε οι φέτες από το προϊόν που επιλέγετε να είναι λεπτοκομμένες.

Να απαιτείτε το μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο των αλλαντικών να μην χρησιμοποιείται και για άλλα προϊόντα, (όπως τυριά), και αυτό που χρησιμοποιείται για αλλαντικά αέρος να μην χρησιμοποιείται και για τα βραστά προϊόντα όπως πάριζα, ζαμπόν, κλπ.

Επιλέγετε καταστήματα που φαίνονται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων.

Να αγοράζετε από ψυγεία που έχουν σωστή θερμοκρασία, μικρότερη από 7 βαθμούς κελσίου για την συντήρηση –18 βαθμούς κελσίου για την κατάψυξη.